Paper that moves people.
Swipe to the left

How to: Back to school aftelkalender

How to: Back to school aftelkalender
Door Marjoleins Creations 3 years ago 3986 keer bekeken Geen reacties

De zomervakantie is volop aan de gang. Voor sommigen is de vakantie misschien alweer bijna afgelopen! Voor jou of je kids misschien handig om af te tellen! Of je er nu zin in hebt dat de school weer begint of niet, het is altijd fijn voor jou en je kind om te weten waar je aan toe bent.

Wat hebben we een warme zomer gehad. Daarom heb ik gekozen voor een verfrissende tuinslag als aftelkalender. Hopelijk kon je genieten van wat verfrissing af en toe!

Gebruikte materialen:

Ik begin met het maken van een schets. Maak een lekkere kronkelslang en kijk even hoe je uitkomt met de 42 dagen (meer of minder kan natuurlijk ook) vakantie. Natuurlijk mag het bordje ‘school’ niet ontbreken.

Alle potloodlijnen trek ik over met een zwarte fineliner.


Vervolgens breng ik details aan met de zwarte fineliner. Zo krijgt je tekening veel meer diepte. Bijvoorbeeld rond de tuinslang maar ook bij het bordje waar school op staat voeg ik arceringen toe.


Met de blauwe brushpen geef ik de druppels een blauw accent. Het leuke van een brushpen is, is dat je met een druk op de punt een druppelvorm maakt. Kijk maar naar de foto.

Uiteraard kan het woord ‘aftelkalender’ niet ontbreken op deze pagina. Gebruik daar mooie letters voor. Ik doe het met brushletters, maar met handlettering natuurlijk ook gaaf!

Ik voeg nog schaduw toe aan deze letters met de fineliner. Zo passen ze in het geheel van de illustratie.

Nu kan het aftellen beginnen. Gebruik meerdere kleuren zodat de tuinslang mooi gekleurd wordt! En het leukste is natuurlijk om dit samen met je kids te doen.

Extra tip: schrijf links een to-do lijst met wat er nog moet gebeuren voordat de school weer begint.

Veel plezier met het maken van een aftelkalender en nog een fijne vakantie! En uiteraard een goede start van het schooljaar!