Paper that moves people.
Swipe to the left

Ik ga op reis en neem mee: onmisbare inhoud van de tas van een creatieveling!

Ik ga op reis en neem mee: onmisbare inhoud van de tas van een creatieveling!
Door Marjolein van Dam 5 years ago 2930 keer bekeken Geen reacties

Ik ben graag onderweg. Heerlijk om al genietend van mijn favoriete muziek te zien wat er in de wereld om me heen gebeurt. En het allerleukste vind ik de onverwachte spontane ontmoetingen die de dag een bijzondere wending kunnen geven. Dé beste inspiratie die je als creatief tiepje maar kunt krijgen;-)

Noodzakelijke inhoud van je tas

Ideeën komen op de meest onhandige momenten. En als je dan net als ik, gezegend bent met het geheugen van een goudvis, zou het zomaar kunnen dat gedachten die tot geniale creatieve uitingen hadden kunnen leiden, vergeefs verloren gaan. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Dus: verlaat nooit je huis zonder pen en papier. En niet zomaar simpel schrijfgerei en printpapier, maar tekengereedschap waar je sowieso gelukkig van wordt. Dat bovendien in je tas past én niet zorgt voor rugklachten. Wel zo prettig.

Mijn advies:

  • een super schattig schetsboekje dat bovendien gevuld is met heerlijk papier
  • een setje van drie fijne fineliners in verschillende diktes (met archief inkt, zodat het vlekgevaar in een rijdende trein beperkt blijft;-)
  • een zwarte brushpen voor de allermooiste letters
  • iets van kleur! Werkt altijd! In mijn beleving kan 1 brushpen al een wereld van verschil maken. De ecoline brushpen heeft zo'n brede en vloeibare punt dat je er heel makkelijk mee kunt kleuren.

De creatieve reis kan beginnen!

Met deze tekenspullen in je tas kun je met een gerust hart op weg! Zo ging ik speciaal voor Papicolor een dagje op reis om deze blog te maken. Op het treinstation heb ik eerst een verrukkelijke koffie verkeerd besteld; even een momentje genieten. Mijn plan was om tijdens de reis in het schetsboekje een fantastisch mooie handletter creatie te maken en die stap-voor-stap te laten zien. De dag liep ietwat anders...

Inspiratie is overal, als je maar oplet

In een volle treinwagon werkt het meestal zo dat tassen van stoelen worden gehaald om iedereen te kunnen laten zitten. Dit was op deze dag ook de situatie. Na die beweging volgt er een dankjewel alvorens je gaat zitten. Ik persoonlijk voeg aan het bedanken vaak een glimlach toe. Die werd beantwoord met een gezellig gesprek. Nu kan ik het afraden om tijdens een spontaan leuk contactmoment je tekenspullen tevoorschijn te halen. Tenzij je twee dingen tegelijk kunt doen (of het gesprek keihard wil afkappen).

En zo kwam ik van een gesprek in de trein, terecht in een winkelstraat waar een groep kinderen door trotse stoere papa's werden begeleid. Vervolgens in een koffietent iemand geholpen met scherven rapen en heerlijk bijgekletst met een vriend. Muziek geluisterd toen ik mijn trein net miste en even mocht wachten en daarna weer bijzondere spontane gesprekken gevoerd met nooit eerder ontmoete mensen & bekenden, terwijl er om me heen ook van alles gebeurde.

Dé truc: gewoon tekenen wat in je opkomt

Al met al was het een dag vol afleidingen, ontmoetingen én daarmee inspiratie! En doordat ik dus altijd bovenstaande materialen in mijn tas heb, kon ik onder het genot van nóg een koffie verkeerd, een creatieve uiting geven aan deze bijzondere dag! Zelf mijn kiosk koffiebeker moest eraan geloven, haha. Niet helemaal wat ik in gedachten had... maar ach, dingen lopen soms anders dan verwacht en dan is het leuk als je de herinnering op deze manier vast kunnen leggen.


Wat wordt jouw creatieve reisverslag?

Veel tekenplezier & inspiratie gewenst onderweg!

Marjolein van Lein in beeld