Paper that moves people.

Order before 16:00, next day at home Voor 16.00 uur besteld = de volgende dag in huis. Mits het artikel voorradig is.  

Personal service through mailPersoonlijke service Large choice of formatsRuime keus in formaten Home delivery or pick up at PapicolorThuisbezorgd of bij een verkooppunt 

Free shipping order under 50 euroFree shipping above €50,- Order before 16:00, next day at homeOrder before 16:00, dispatched at same day Personal service through mailPersonal service through mail Large choice of formatsLarge choice of formats Home delivery or pick up at PapicolorHome delivery

Swipe to the left

Een creatief en leuk cadeau voor Vaderdag!

Een creatief en leuk cadeau voor Vaderdag!
Door Bianca Hendriks 8 months ago 1329 keer bekeken Geen reacties

Het is bijna Vaderdag...

"Pa, zet 'm maar vast koud!!", dan heb je een lekker koud biertje als we je in het zonnetje gaan zetten.

Het is tenslotte bijna Vaderdag, en wat is nou leuker dan het geven van cadeautjes met een zelfgemaakte twist?! Precies, dus we gaan met bovenstaande quote iets leuks maken.

Heb je weleens de pons van Paperfuel gezien en jezelf afgevraagd wat je er nog meer mee kunt dan alleen een rondje ponsen? Nou…. je kunt er een superleuk label van maken die je aan een wijn- of bierflesje kunt hangen. We gaan er nu een maken voor aan een bierflesje. Op dit label komt een zakje waar je de opener in kunt doen. Als pa hier niet blij van wordt......

Wat heb je nodig:

Ik heb het zakje aangepast aan de maten van de opener. Ik heb een simpele platte opener gebruikt. Pas het dus aan, aan de opener die je wil gebruiken.

We gaan beginnen!

Stap 1
Gebruik de Paperfuel snijmachine en snijd met het mesje (het zwarte) je papier op 7 bij 11 cm. Vervolgens ga je vouwlijntjes maken met behulp van het rilmesje (het witte). Dit is een superhandige tool. Leg je stuk papier op 1 cm en ga met het rilmesje heen en weer. Probeer maar eens uit .......... leuk is ie hè! Het papier is heel gemakkelijk te vouwen. Vervolgens doe je hetzelfde, maar dan op 1,5 cm. Dit doe je aan beide lange kanten en één korte kant.

Stap 2
Nu zie je dat er 2 vierkantjes zijn ontstaan. Deze knip je weg, omdat je de randjes anders niet naar binnen kunt vouwen.


Stap 3
Zet de quote met potlood op het label en als je tevreden bent, trek je het over met de Micron fineliner. Wacht even met het uitgummen van de potloodlijntjes, want anders veeg je de fineliner uit.

Stap 4
Snijd opnieuw een stuk papier, maar nu op 7 bij 18 cm.
Schuif het papier in de pons (let er goed op dat het papier gelijk ligt, dus dat er aan beide kanten van de pons evenveel papier uitsteekt). Pons het rondje uit het papier.


Stap 5
De ruimte tussen de bovenkant van het gat en het papier is 0,7 cm. Meet dit aan de andere kant ook af en zet een puntje met je potlood.

Stap 6
Maak met de snijmachine weer een vouwlijntje (met het witte rilmesje) op de plek waar het potloodpuntje staat. Vouw dit alvast om en leg het weer plat. Ik heb met de Micron fineliner een kader gemaakt. Als je het leuk vindt, kun je het op allerlei manieren versieren, bijvoorbeeld een zigzaglijntje, takjes, etc. Maak het niet te breed, want het zakje wordt op het label geplakt.

Stap 7
Vouw de gemaakte randjes van het zakje om naar binnen en breng lijm/dubbelzijdig tape aan op de buitenste randjes.Stap 8
Plak het zakje op het label op de plek waar je het wilt hebben.

Stap 9
Hang het label om het bierflesje en schuif de opener in het zakje. Als je het leuk vindt, kun je ook eerst het bierflesje inpakken in cellofaan en dan pas het label eraan hangen.

Veel plezier met het maken!!

Creatieve groet,

Bianca
B-special