Paper that moves people.

Order before 16:00, next day at home Voor 16.00 uur besteld = de volgende dag in huis. Mits het artikel voorradig is.  

Personal service through mailPersoonlijke service Large choice of formatsRuime keus in formaten Home delivery or pick up at PapicolorThuisbezorgd of bij een verkooppunt 

Free shipping order under 50 euroFree shipping above €50,- Order before 16:00, next day at homeOrder before 16:00, dispatched at same day Personal service through mailPersonal service through mail Large choice of formatsLarge choice of formats Home delivery or pick up at PapicolorHome delivery

Swipe to the left

Feest! Labels maken doe je zo!

Feest! Labels maken doe je zo!
Door Anita Rademaker – Workshops 4 Kids 2 years ago 11233 keer bekeken Geen reacties

Volgende week is mijn zusje jarig en ik heb geen idee wat ik haar eens moet geven.

“ Wat wil je voor je verjaardag hebben”, app ik mijn zusje.
“ Ach, doe maar geld, lekker makkelijk (geven)”, antwoordt ze.

“Een mooie bos bloemen ofzo is ook goed hoor”, appt ze een uurtje later.

Het zijn inderdaad cadeautjes, die je makkelijk geeft, maar wel een beetje onpersoonlijk, toch? In deze blog laat ik je zien hoe leuk het is om een cadeautje een personal touch te geven. Ook als je niet (goed) kunt handletteren heb ik de ideale tip voor je.

Benodigdheden labels

Voor mijn eerste tag (label) heb ik de volgende materialen gebruikt:

Hulplijnen maken op de label

Voor een mooie vlakverdeling zet ik heel lichtjes wat hulplijntjes op mijn kraft label. Belangrijke woorden zijn “favoriete” en “shop”. Deze 2 woorden mogen dus lekker groot getekend worden en zullen na de gezette hulplijntjes ook als eerste op het label getekend worden. Kleinere woordjes, zoals “naar je” en “met deze” teken je er makkelijker tussen, vandaar dat ik deze later zal handletteren.

TIP: druk niet te hard op je potlood, anders blijf je na het uitgummen van je hulplijntjes toch een afdruk in je label zien.


Schets je tekst op de label

Al schetsend zet ik mijn tekst op het label. Het is fijn als je een beetje out of the box kan denken. Nee, ik ga lekker spelen met de letters en de woorden. Dit keer ben ik begonnen met één van de belangrijke woorden “FAVORIETE”. De middelste letter is de “R” en deze heb ik dan ook in het midden van mijn hulplijntje geschreven. Vervolgens heb ik de letters erachter geschreven “IETE” en daarna “FAVO” (van de O naar de F) ervoor. Door op deze manier te spelen met je letters klopt de verdeling helemaal. Zo heb ik ook het woord “SHOP” geschreven en de kleinere woordjes later toegevoegd.


Gebruik de fineliner voor strakke woorden

Alles staat nu naar mijn zin met potlood op het label geschreven. Ik ga nu met mijn zwarte fineliner alle letters overtrekken en werk nu wel van links naar rechts en van boven naar beneden. Ben je linkshandig schrijf dan lekker van rechts naar links, met deze manier van schrijven, wrijf je jouw net geletterde letters niet uit.

TIP:Gebruik een watervaste fineliner, deze vlekt niet als je straks je potloodlijntjes uitgumt.


Envelop voor de label

Terwijl mijn werk ligt te drogen, ga ik alvast aan het envelopje beginnen. De envelop is gemaakt met het zwarte label. Ik heb op 4 cm van bovenaf een vouwlijn gemaakt en vervolgens de onderkant van het label tegen de vouwlijn gevouwen.


Op beide zijkanten heb ik een streepje lijm gezet en dichtgevouwen, waardoor je een leuk envelopje krijgt. Hier heb ik het geld voor mijn zusje heb ingestopt. Het envelopje heb ik op mijn kraft label geplakt en het kleine strookje wat er onderuit stak heb ik afgeknipt. Als alles goed droog is, gum je alle potloodlijntjes voorzichtig uit. Met de witte Gelly Roll 08 heb ik accenten aangebracht. Met een lint of touw maak je het helemaal af!


Stempel je tekst met de Clearstamps van Carla Kamphuis

Kan je niet (zo goed) handletteren, maar wil je toch een persoonlijke touch aan je cadeautje geven? Lees dan snel verder!

Voor het witte label heb ik de volgende materialen gebruikt:


Ik heb de stempel 'Hieperdepiep' van Carla Kamphuis op mijn clearblock geplakt. Voor een mooier resultaat breng ik de inkt op de stempel aan i.p.v. de stempel in het kussen te drukken. Omdat ik straks met mijn waterbrush de stempel ga inkleuren, heb ik voor een watervaste inkt gekozen en druk ik nu de stempel zachtjes en lichtjes op mijn label.

TIP: Als je de stempel heel lichtjes op je label drukt, is je afdruk minder duidelijk en kan je later met de zwarte fineliner de letters overtrekken. Met een beetje vals spelen, heb je toch gehandletterd!

Nadat ik mijn stempel heb schoongemaakt met een “snoetenpoetser” en mijn afdruk opgedroogd is, ga ik aan de slag met mijn waterbrush om de tekst in te kleuren. Met beide brushpennen heb ik op mijn clearblock gekleurd. Deze neem ik vervolgens met mijn waterbrush op. Ik heb eerst de gele opgenomen en daar de bovenste helft van de letter mee ingekleurd, waarna ik de turquoise inkt van mijn clearblock heb opgenomen. Dit ben ik op het papier gaan mengen. Op deze manier lopen de kleuren mooi in elkaar over. Dit noem je “blenden”.


Zodra alles goed gedroogd is kan je met je zwarte watervaste fineliner de zwarte lijntjes overtrekken.


Ten slotte heb ik mijn fantasie de vrije loop gelaten en heb ik mijn label gepimpt met confetti, serpentines, vlaggetjes en natuurlijk cadeautjes.

Inmiddels is mijn zusje jarig geweest en heb ik haar verwend met een mooie bos bloemen met mijn hieperdepiep label en een leuk gevuld envelopje voor haar favoriete shop! De personal touch die ik er aan heb gegeven, werd enthousiast ontvangen met “ ohhh”, “ahhhh” en “wat leuk”.

Ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb om ook lekker aan de slag te gaan en ik vind het leuk om jullie creaties met de #papicolor terug te zien op Instagram.

Liefs Anita