Paper that moves people.
Swipe to the left

Gedichten letteren op een glasplaatje!

Gedichten letteren op een glasplaatje!
Door Mascha Janssen 5 years ago 4885 keer bekeken Geen reacties

Op 31 januari is het Nationale gedichtendag. Papicolor heeft mij gevraagd om hier een blog over te schrijven. Tja, hoe pak je dat dan aan?! Voor mij was dit niet zo moeilijk. Ik ben dol op kleine gedichtjes en versjes. Ik wist meteen dat ik mijn favoriete versje wilde gaan handletteren op een glasplaatje, zodat ik deze als ‘pronk’ stuk in mijn woonkamer kan zetten.

Hoe ik dat gedaan heb en met welke materialen, lees je hieronder.

Wat heb je hiervoor nodig:

  • Papier
  • Potlood en gum
  • Glasplaatje met houder
  • Krijtstift
  • Gedicht of versje

Ik ben dol op de versje van Anne, van Gouden Lijntjes https://www.goudenlijntjes.nl/versjes/. Iedere week kijk ik uit naar haar nieuwste versje. Ik heb gekozen voor het versje ‘Liefde gaat door de maag’. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een glasplaatje met een houder. Ik heb deze zelf gemaakt, een beetje creatieveling lukt dit ook. Een glasplaatje uit een fotolijstje en een blokje hout waar je een gleuf in zaagt. Wil of kun je dit niet, kijk dan eens bij https://raamtekening.nl/. Zij verkoopt deze kant & klaar.

Letter je gedicht of versje met potlood op een A4. Maak er een mooie tekening van. Lukt het je niet of vind je het nog steeds lastig om een tekst te handletteren? Volg dan eens een workshop handlettering. Door het hele land vind je deze leuke workshops. Je leert er heel veel en je ontmoet allerlei andere handletteraars.

Wanneer je de tekening klaar hebt, leg je het glasplaatje erop leggen. Zorg ervoor dat deze recht ligt en dat deze niet verschuift. Je kunt de tekening en het glasplaatje even vast plakken met wat tape.


Dan ga je de tekening overtrekken met een stift. Je hebt hierin verschillende merken en kleuren. Ik heb gekozen voor een witte krijtstift van Sakura en dan de Parmapaque stift. Deze stift heeft een smalle en een brede punt. Het fijne van deze stift is dat je deze niet hoeft te schudden. Dop eraf en tekenen maar. Deze stift shop je o.a. bij https://www.papicolor.com/art-no-poxzpkt3cm-window-markers-set-a-3-stuks.html?sqr=permapaque&

Heb je de tekst overgetrokken op het glasplaatje? Dan ben je klaar!
Plaats het glasplaatje terug in de houder en geeft deze een mooi plekje in je huis.

Geniet ervan!

Mascha Janssen