Paper that moves people.
Swipe to the left

Handlettering Vakantiepakket Miami Style

Handlettering Vakantiepakket Miami Style
Door Ine - workshops in de Peel 6 years ago 3441 keer bekeken Geen reacties

Papicolor komt in samenwerking met Studio Suikerzoet met een nieuw pakketje zodat jij je niet hoeft te vervelen deze zomer! Een mooi en compact pakketje, zo samengesteld dat het weinig plek inneemt in je koffer. Ideaal dus om mee te nemen op vakantie. Wat is er nou mooier dan aan het zwembad, op je balkon of in een park creatief bezig te zijn?

Ik ben Ine van Workshops in de Peel en ambassadeur van Papicolor. Ik mag jullie laten zien wat er allemaal in dit pakket zit.

Vakantiepakket

Eigenlijk staat het al voor op de verpakking: “Een pakket vol fijn papier, topmaterialen en inspiratie om ongedwongen met tekenen en lettering bezig te zijn.”

Wat zit er dan allemaal in?

  • Een oefenblok met verschillende soorten papier (waaronder kraft en zwart!);
  • een setje papieren vlaggetjes;
  • een paperbag;
  • een aquarelsetje van Talens;
  • flamingo stickers
  • en één van mijn favoriete pennen van sakura: micron graphic 1. Deze is wat dikker dan de normale micron pennen die je misschien kent.

Maar wat kun je hier nu allemaal mee? Ik ga je een paar voorbeeldjes laten zien en vertel je erbij hoe ik dit gedaan heb.

Inhoud vakantiepakket

DE FLAMINGO STICKERS, HET OEFENBLOK EN DE AQUARELSET

Omdat ik zelf meer van het letteren ben dan van het tekenen, ben ik altijd op zoek naar maniertjes om toch een leuke illustratie op papier te zetten. De flamingostickers zijn hiervoor ideaal!

Door de sticker zelf op te plakken en er met aquarelverf omheen te schilderen, krijg je het silhouet op papier. Door juist de ‘buitenkant’ van de sticker op te plakken en deze in te kleuren, krijg je de flamingo zelf op papier. Je hoeft niks te tekenen en toch krijg je een mooie, zelf geschilderde afbeelding.

Flamingo

DE PAPERBAG

Voor een zomerse sfeer heb ik eerst de kleuren uitgekozen waarmee ik wil gaan werken. ‘Tropical’ in roze tinten en ‘vibes’ in groene tinten.

Met de lichtste kleur heb ik het woord ‘tropical’ op de paper bag gezet. Daarna heb ik roze en gele inkt op het palet van het aquarelsetje gezet. Dit doe je door gewoon met een brushpen of stift in de deksel van het aquarelsetje te kleuren. Met een kwastje en water heb ik de roze inkt op gepakt en van boven naar beneden over de letters getrokken. Daarna met de gele inkt hetzelfde, maar dan van beneden naar boeven. Met de gelpen van edding heb ik schaduwlijntjes gegeven aan de rechterkant van het woord.

Op dezelfde manier heb ik een groen vlak gemaakt. Eerst de groene inkt op het paletje gezet, daarna met een kwast en water aangebracht op papier. Met de gelpennen tot slot het woord ‘vibes’ erin geschreven. Zorg wel dat je het gekleurde vlak eerst goed laat drogen!

Paperbag

DE VLAGGENLIJN

Voor de vlaggenlijn heb ik ook weer een zomerse tekst uitgekozen. Zelf heb ik gekozen om hier alleen de witte aquarelverf te gebruiken, maar dit kan natuurlijk in alle kleuren! Het is ook een leuk idee om bijvoorbeeld de flamingo op een vlag te schilderen.

Vlaggenlijn vakantiepakket

HET RESULTAAT

Geef alles wat je gemaakt hebt een mooi plekje zodat je er van kunt genieten. Zet een plantje in de paperbag (liefst in een waterdichte pot!). Leg je oefenblok erbij, want ook dit mag gezien worden.

En hang tot slot de vlaggetjes op, want alles bij elkaar is dit toch een feestje?

Ik wens jullie heel veel plezier met het ontdekken en uitproberen van alle materialen in dit vakantiepakket. Zoek je nog meer leuke ideeën of wil je nog oefenen? Er zit een klein oefenboekje in het pakket waar nog enkele tips en trucs in staan. Succes!

Vakantiepakket resultaat