Paper that moves people.
Swipe to the left

Je eigen kerstdecoratie maken met de DIY X-mas box van Paperfuel!

Je eigen kerstdecoratie maken met de DIY X-mas box van Paperfuel!
Door Sandra Krougman 2 years ago 2577 keer bekeken Geen reacties

Op de KreaDoe had ik ‘m al gespot: de DIY X-mas box van Paperfuel. Eindelijk wist ik weer eens iets te vragen voor Sinterklaas! Buiten deze leuke X-Mas box, vroeg ik ook witte gelpennen en gouden en witte Ecoline. Leuk zo’n hobby. Je weet altijd iets te vragen!


Op 5 december vierden we Sinterklaas en je raadt het al. Alles wat ik vroeg heb ik gekregen. Lucky me! Op de foto zie je wat er allemaal in zit. Al het papier is zwart of wit. Super hip! Vooral het papierblok heeft leuke vellen met een – ook weer zwart-wit – design op de achterkant. Verder zitten er labeltjes en tafelkaartjes bij én een stempelset om je eigen stempel te maken. Het rolletje masking tape en het klosje draad (ook zwart-wit) zal ik denk ik niet voor mijn kerstproject gebruiken, maar is toch fijn om te hebben!

Er zat nog een leuk gedicht bij het cadeau waarin de Sint zijn waardering voor mijn handletterwerk uitsprak én nadrukkelijk verzocht om de inhoud van dit pakket te gebruiken om voor ons gezinskerstfeest te gaan handletteren of in ieder geval kerstkaarten te maken. Een opdracht van de Sint kun je natuurlijk niet weerstaan.

Aan de slag dus. Wat ga ik maken?
Allereerst een stempel! Ik had iets met sterren in mijn hoofd, omdat ik die zo lastig vind om te tekenen. Dan wil ik in ieder geval met het stempelen m’n nieuwe gouden en witte Ecoline gaan gebruiken.

Teken de tekst met een zacht potlood op papier. Je kunt ook, net zoals ik deed, een tekst uitprinten en die vervolgens overtrekken. Draai het blaadje om en wrijf eroverheen zodat de tekst wordt overgezet op het matje. De bedoeling is dat het ‘onleesbaar’ wordt. Als je direct op het matje schrijft kan dat wel, maar doe dat dan wel in spiegelbeeld. Dan guts je de outlines met de kleinste guts weg. Alles wat daarbuiten valt, kun je dan weer weggutsen met de bredere gutsjes die ook in het zakje zitten. Als je alles hebt weggewerkt wat niet nodig is, kun je de stempels afzonderlijk uitknippen. Dat scheelt weer in het gutsen! Om de stempel op je papier te zetten, verf je met een kwastje de gouden Ecoline over de stempel en kun je ‘m omdraaien op je papier: Voilà! Eigenlijk best simpel.

Nu de stempels van de sterren en de tekst Merry X-Mas klaar zijn, kan ik die toepassen op mijn kaartjes. Er zijn heel veel mogelijkheden om kerstkaartjes te maken. Eigenlijk kun je alle formaten uit de box wel gebruiken. Ik koos voor een vel met stippen uit het designblok. Daarop heb ik de stempel gezet die ik met goud en wit heb beschilderd. De witte outline, met de Sakura gelly roll, maakte het af. Op het zwarte karton gebruikte ik de tekststempel en de sterrenstempels met alleen gouden Ecoline. Shine! De kleine kaartjes hebben al een ril waardoor je ze makkelijk om kunt vouwen. Je kunt ze als kerstkaartjes gebruiken, hoewel ik ze voor de naamkaartjes gebruikt. Als ondergrond de gouden sterrenstempels en daaroverheen met witte gelly roll de naam. Hoe chique!

Ten slotte heb ik het menu gehandletterd. Hiervoor heb ik bladen gekozen uit het designblok. Op de witte kant schrijf ik het menu. Gewoon, simpel, met een zwarte fineliner. Als accentje onderin nog een gouden ster. Als je de stempel dan toch hebt, kun je ‘m maar beter gebruiken toch?

Een hele fijne kerst allemaal!

Groetjes,

Sandra Krougman @Krougiecreatief