Paper that moves people.
Swipe to the left

Letteren op het mooie zwarte canvas!

Letteren op het mooie zwarte canvas!
Door Marion van Ratingen 4 years ago 2150 keer bekeken Geen reacties

Het was overduidelijk afgelopen week! De zomer is begonnen! Net zoals zoveel mensen heb ik een beetje gepuft van de hitte, maar vooral genoten van het zomerse weer. En wat doe je als je wat verkoeling kunt gebruiken? Naast een plons in het zwembad ga je samen genieten van een heerlijk ijsje op de hand of een lekkere ijscoupe op het terras.

De effect liners van Talens Art Creation heb ik pas geleden voor het eerst gebruikt en….wauwww! Wat een super gaaf effect geven deze 3d-bolletjes! Ik ben meteen gaan experimenteren en je kunt de effect liners op heel veel materialen toepassen. Met een hopelijk lange zomer in het vooruitzicht heb ik de effect liners gebruikt om iets heel lekkers te creëren, waarbij het water je al bij voorbaat in de mond loopt! Wel toepasselijk met dit warme weer!

Wil je ook eens proberen hoe je met deze materialen kunt werken? Dan volgt hier mijn stappenplan:

Stap 1:

Om te beginnen heb je het volgende nodig:

Stap 2:

Je maakt eerst heel dun met potlood een schets op het canvas. Let op dat je het woord wat je wilt uitwerken met de effect liners niet te klein schrijft, want dan heb je kans dat het niet zo goed te lezen is.

Stap 3

Trek de tekst en/of illustratie, die niet met de 3d-effect liners ingevuld wordt, over met een witte fineliner.

Stap 4:

Schud de stift goed voordat je hem gebruikt en knijp licht in de stift tot dat de vloeistof naar buiten komt. Het vergt een beetje oefening. Voor de zekerheid kun je eerst op een kladblaadje uitproberen hoe hard of zacht je moet knijpen voor het gewenste effect. De punt van de stift houd je iets boven het papier.

Stap 5:

Volg de lijnen van je woord en maat puntjes (eventueel in verschillende groottes).


Stap 6:

Plaats willekeurig enkele bolletjes tussen de tekst die je met de witte fineliner geschreven hebt, voor het leuke effect. Als je met verschillende kleuren werkt, kun je ook nog een schaduw effect toepassen! Hiervoor dien je nog meer rekening te houden met de ruimte tussen de letters.

Stap 7:

En klaar is je zomerse schilderijtje! Ook leuk om als ijsbon cadeau te geven!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomer toe en laat het ijsje je lekker smaken!

Creatieve groetjes,

Marion van Ratingen

M-sjtiehl