Paper that moves people.
Swipe to the left

Met je eigen versierde servies de herfst in!

Met je eigen versierde servies de herfst in!
Door Yvonne Doornebosch - LTTRS B YVNN 3 years ago 3903 keer bekeken Geen reacties

Wat gaat de tijd toch snel; het ene moment genoten we van het heerlijke weer. Wekenlang iedere dag buiten genieten van de zon. Het andere moment is ineens de herfst weer begonnen. Het wordt ’s avonds eerder donker, de bladeren veranderen in de prachtigste herfstkleuren en we zoeken naar eikels en kastanjes in het bos met onze regenlaarzen aan. Zo heeft ieder seizoen zijn charmes;-)

Hoe fijn is het om thuis te komen en te genieten van een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers erbij met je eigen gedecoreerde servies?!

Dit is echt superleuk om te doen, ook als je het nog nooit gedaan hebt. Kijk stap voor stap mee.

Wat heb je nodig?

Als je alle spullen hebt verzameld kun je beginnen aan de eerste stap.

Stap 1
Maak de mok en de bordjes met afwasmiddel onder de warme kraan vetvrij. Droog ze af met een schone theedoek en zorg ervoor dat je zo min mogelijk met je vingers aan het bord zit. Eventueel kun je met nagellak remover nog extra ontvetten zodat de kleur goed aan het servies gaat hechten.

Stap 2
Bedenk een leuke korte tekst en doodles (afbeeldingen) voor op je servies. Vind je dit lastig? Geen probleem. Zoek een leuke afbeelding en teken de buitenlijnen over met een dik en zacht potlood. Deze zitten in het Bruynzeel Expression blik. Je mag hard drukken zodat er veel grafiet achterblijft op het papier. Draai het plaatje om en plak het met tape vast op je bordje zodat het niet schuift. Kras het papiertje helemaal vol zoals op de afbeelding. Let op: je afbeelding komt in spiegelbeeld op je bord.


Stap 3
De afbeelding kun je nu heel licht zien op het bordje. Trek het over met jouw favoriete kleur porseleinen brushpen. Deze zijn op waterbasis en zeer geschikt voor het decoreren van porselein. Ga je met een andere kleur inkleuren? Wacht dan 10 minuten zodat de kleuren niet in elkaar overlopen. Dit zou erg zonde zijn!

Heb je een foutje gemaakt? Geen probleem! Je kunt, voordat je het servies hebt afgebakken, de inkt wegvegen met een stukje keukenrol.

Stap 4
Laat het servies 15 minuten drogen. Daarna gedurende 25 minuten in de oven op 160 °C bakken en vervolgens in de oven laten afkoelen. Op deze manier kan het pigment goed inbranden en deze vervolgens vaatwasmachine bestendig.

Stap 5
Leg als je visite hebt een klein lief kaartje neer als verrassing. Ik heb hiervoor een mini kaartje van Papicolor gebruikt. Deze zijn 5,4cm x 8,9cm en in diverse kleuren verkrijgbaar. Met de Micron Fineliner schrijf je elke gewenste tekst op het kaartje.


ENJOY !!!