Paper that moves people.
Swipe to the left

Paperbags: uit je bol

Paperbags: uit je bol
Door Bianca van B-special 5 years ago 3493 keer bekeken Geen reacties

De heerlijke zonnestralen, het zachte weer, langer licht: het voorjaar komt eraan! Persoonlijk vind ik dit het fijnste jaargetijde. Je krijgt zo'n heerlijk energiek en opgetogen gevoel van binnen. In je gedachten staan de tuindeuren al open en liggen de tuinkussens al op de stoelen. Maar zover is het nog niet, dus dan maar voorjaar naar binnen halen. Hoe kun je dat nou beter doen dan met tulpen! Van de bol in de vaas. Het is van origine geen Nederlands product (de roots van de tulp liggen in de bergen van Kazachstan) maar tegenwoordig is de tulp niet meer weg te denken uit Nederland. Ik vind dan ook dat deze prachtige bloem een mooi plaatsje verdient in je woonkamer.

Wat gaan we doen?
Ik ga graag samen met jullie een mooie paperbag maken waar je je vaasje in zet. Omdat je deze zelf ontwerpt, is het echt een persoonlijk item. Als dat geen vrolijkheid is.

Aquarelleren op een paperbag
De paperbag kan verrassend goed tegen water. Hoe leuk is het dan om te gaan aquarelleren! Dat ga ik dit keer doen met behulp van Ecoline Brushpennen op de Paperbag maat S. Allereerst gaan we een ontwerp maken. Je kunt meteen een tekening maken op je paperbag, maar als je niet zo goed kan tekenen kun je ook een plaatje van internet uitprinten.

Een handig foefje is dat je je printje tussen de eerste en de tweede laag in kan schuiven. De tekening schijnt door het papier heen en zo kun je hem overtrekken (zie foto's).

Voor het voorbeeld heb ik eerst zelf een tekening gemaakt. Maar nogmaals je kunt je tekening dus direct op de paperbag zetten.

Ik schuif de tekening tussen de eerste en tweede laag. Vervolgens trek ik de tekening over met een Micron Fineliner. Deze fineliners zijn watervast. Dat wil zeggen dat als je straks met water gaat werken, de pen niet uit zal lopen. Mocht je de zwarte lijnen nou niet willen, dan kun je ook de tekening overtrekken of maken met een dunne potloodlijn.

Aquarelleren van de tekening op je paperbag
Nu komt het leukste gedeelte(vind ik), namelijk het inkleuren. Ik maak gebruik van een waterbrush en de Ecoline Brushpennen. Op een plastic hoesje zet ik de kleuren die ik wil gebruiken (in dit geval de sets Green, Yellow en Red). Ik zet gewoon een paar krasjes. Dit droogt op, maar geen paniek! Ecoline reageert altijd met water. Het wordt dus weer vloeibaar. Het voordeel van deze techniek is dat je het net zo licht en donker kunt maken als je zelf wil. Kies de kleur die je wilt gebruiken, doe dit op het plastic hoesje en gebruik de waterbrush tot je de gewenste kleur bereikt. Nu ga je dus gewoon schilderen met je stiften.


Maak het af door er wat bij te hand- of brushletteren
In dit voorbeeld ga ik brushletteren en gebruik ik de brushpennen van Edding 1340, nummer 2 en 6. Ik zet eerst de letters erop met nummer 2 en vervolgens breng ik met mijn waterbrush nummer 6 aan op de onderkant van de letters. Zo krijg je een beetje kleurverschil en dat vind ik wel speels staan.

Tip: let er wel op dat je de gehele letter 'inkleurt' met je waterbrush anders krijg je watervlekken. Begin met de donkere kleur waar je deze wil hebben en werk naar boven of onder toe zodat de kleuren in elkaar overlopen.


Breng schaduw aan op je paperbag
Ik gebruik Ecoline brushpen nummer 738 voor de schaduw. Omdat mijn tekening met zwart is aangezet, is het leuk om dat in de letters terug te laten komen. Dat geeft nèt wat meer kracht. Ik doe dat met de Micron 005 (dit is de dunste uit de serie van Micron). Deze zet ik aan tussen de letters en de schaduw. Daarna is de paperbag klaar voor de finishing touch: ik ga de paperbag goed uitvouwen en de bovenkant omrollen. Zet je vaasje erin, schik de tulpen en klaar is je stukje vrolijkheid!!!


Ik wens je veel plezier toe met het maken van je ontwerp.

Creatieve groet,

Bianca van B-special