Paper that moves people.
Swipe to the left

Sinterklaas vieren met je zelfgemaakte pepernotenzak!

Sinterklaas vieren met je zelfgemaakte pepernotenzak!
Door Mascha Janssen 2 years ago 1727 keer bekeken Geen reacties

De pepernotentijd is begonnen en dat wordt weer snoepen. Sommigen komen rond de kerstdagen veel aan in gewicht, hoewel het snoepen bij mij al begint in november. Heerlijk een pot of zak met pepernoten binnen handbereik. Alle smaken in één pot, een kop koffie erbij en snoepen maar. Zo’n leuke pepernotenzak maak je heel eenvoudig zelf!


Wat je allemaal nodig hebt:

Pepernoten, heel veel pepernoten. Alle smaken die je lekker vindt en geloof mij; er kunnen heel veel pepernoten in een paperbag. Ik heb de paperbag van Carla kamphuis gebruikt, verkrijgbaar via de volgende link: https://www.papicolor.com/hobby-diy/brushlettering/paperbags.html. Verder gebruik ik een potlood, gum, liniaal én fineliners. Ik gebruik altijd de fineliners van Sakura, de micron pen 0.5 of de Graphic: https://www.papicolor.com/schrijfwaren/pennen/fineliners/no-xsdk0849-pigma-micron-zwart-0-5mm.html.

Teken je tekst met potlood, heel lichtjes, op het papier. Aan de onderkant blijf je ongeveer 5 cm van de rand af. Wanneer je dit niet doet, komt je tekst vrij laag op de paperbag te staan. Teken de tekst ook niet te hoog want je wilt de paperbag nog wel kunnen omslaan. Houdt 12 cm vrij voor de omslag. De paperbag is dubbellaags. Dit maakt het soms wat lastig om rechte lijnen te tekenen, vooral daar waar de vouwen zitten.

Staan al je potloodlijnen op de paperbag? Dan kun je beginnen met het overtrekken van de contourlijnen van de letters. Ikzelf trek altijd eerst de contourlijnen over en daarna bedenk ik pas hoe ik het ga inkleuren. Misschien moeten er wel ‘foutjes’ weggewerkt worden. Hier pas ik dan mijn inkleuring van de letters op aan. Dit is ook iets wat ik nooit van te voren bedenk. Vervolgens kun je ook alle potloodlijntje weg gummen.

Wanneer je met het inkleuren van je letters gaat beginnen, zie je de tekening iedere keer weer een beetje mooier worden. Letters helemaal zwart inkleuren doe ik alleen als een woord moet op moet vallen of soms ook om mijn ‘foutjes’ onder te verstoppen. Maak de tekening zoals jij hem mooi vindt want dat is het allerbelangrijkst. Jij moet hem mooi vinden! Vergeet je tekening niet te signeren ;-)

Sla de paperbag nu 2 keer om en deze is klaar voor gebruik. Ik zou zeggen; vullen maar……… Super leuk, toch! Je eigen gehandletterde pepernotenzak. Loop je nu altijd vast omdat je geen leuke letters kunt tekenen? Raak BEZIG heeft een super handig EBOOK gemaakt. Hierin vind je uitleg van 5 letterideeën waarna je alle letters kunt tekenen die jij wilt. Dit gebeurt door duidelijke korte filmpjes. Kijk op www.raakbezig.com/webshop.

Veel teken en snoepplezier met de pepernoten en in 2019 tekenen wij de kilo’s er wel weer vanaf.