Paper that moves people.

Order before 16:00, next day at home Voor 16.00 uur besteld = de volgende dag in huis. Mits het artikel voorradig is.  

Personal service through mailPersoonlijke service Large choice of formatsRuime keus in formaten Home delivery or pick up at PapicolorThuisbezorgd of bij een verkooppunt 

Free shipping order under 50 euroFree shipping above €50,- Order before 16:00, next day at homeOrder before 16:00, dispatched at same day Personal service through mailPersonal service through mail Large choice of formatsLarge choice of formats Home delivery or pick up at PapicolorHome delivery

Swipe to the left

Vaderdag

Vaderdag
Door Studio Sigrid 2 years ago 1654 keer bekeken Geen reacties

Wat hoort er nou meer bij Vaderdag dan een ontbijtje op bed met vers geperste sinaasappelsap, een croissantje, vers fruit en een kopje koffie? Natuurlijk een persoonlijk cadeau voor je vader, die in het zonnetje wordt gezet!

Vaderdag

We gaan een aantal dingen maken die iedere vader leuk vindt! Een paperbag die je om een vaasje kunt doen, zodat je je eigen tekst om de vaas hebt. Een doosje waar je je kadootje in kunt doen, een label met de naam van je vader erop en een wikkel om een zelfgemaakte tekening in te doen.

Wat heb je nodig?

De paperbag

Kies de paperbag Small van Papicolor. Hierop gaan we met behulp van micron pennen en edding pennen de tekst schrijven. Ik heb gekozen voor de quote: 'Een superheld zonder cape, noem je papa'.

Vouw voordat je begint, de randen van je paperbag om, zodat je precies kunt zien hoeveel werkruimte je hebt. Nadat je met potlood heel dun een schets hebt gemaakt op de paperbag, ga je die overtrekken met micronpennen. Het voordeel van deze pennen is dat ze watervast zijn als ze opgedroogd zijn. Hierdoor kun je de tekst ook inkleuren met waterverf of met stiften.

Durf je niet direct op de paperbag te schetsen, dan kun je ook een papiertje nemen ter grootte van de paperbag. Als je tevreden bent, trek je deze schets over met een zwarte pen. En nu komt het mooie. Omdat de kleine paperbags uit verschillende lagen bestaan, kun je je ontwerp achter de eerste witte laag doen. Je kunt dan je ontwerp door de witte laag zien schijnen en je kunt hem overtrekken. Zo kan het nooit fout gaan!

Vorm de paperbag in zijn goede vorm en plaats hem op een dienblad. Je kunt nu een vaasje met bloemen in de paperbag zetten.

Paperbag

De lunchbox

Op de zijkanten van het doosje kun je je eigen tekeningen of tekst maken. Ik heb ervoor gekozen om een mandala te maken. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een leuke tekst of andere tekening. Vul het doosje met iets lekkers of een klein kadootje.

geschenkdoosje


Label

Met de Paperfuel labelmaker maken we een label van het aquarelpapier uit het oefenblok van Carla Kamphuis. Dit is een mooi stevig aquarelpapier, waar je goed op kunt blenden. Ik heb gekozen om drie verschillende blauwtinten van donker naar licht in elkaar over te laten lopen. Ik heb een waterbrush genomen om te blenden, maar dit kan natuurlijk ook gewoon met een kwastje met water.

label

Wikkel

Van hetzelfde aquarelpapier maken we een wikkel die om een tekening gedaan kan worden. Je knipt een lange strook van het papier. Aan beide uiteinden maak je met de labelmaker een mooie vorm. Op vijf centimeter van het uiteinde maak je een inkeping tot aan de helft van de wikkel. Let op dat je aan de ene kant hem van boven maakt, aan de andere kant maak je hem van onderen. Hiermee maak je hem vast om een opgerolde tekening.

wikkel

Nu nog zorgen voor warme broodjes, een eitje, een glas verse jus en een schaaltje met heerlijk fruit. En het vaderdagontbijt kan beginnen!

Eet smakelijk!

P.S. Ik zou zorgen dat je de zelfgemaakte spullen al een dag van te voren maakt, zodat de vader niet tot aan de lunch in bed hoeft te liggen te wachten op zijn ontbijtje.

Vaderdag