Paper that moves people.

Order before 16:00, next day at home Voor 16.00 uur besteld = de volgende dag in huis. Mits het artikel voorradig is.  

Personal service through mailPersoonlijke service Large choice of formatsRuime keus in formaten Home delivery or pick up at PapicolorThuisbezorgd of bij een verkooppunt 

Free shipping order under 50 euroFree shipping above €50,- Order before 16:00, next day at homeOrder before 16:00, dispatched at same day Personal service through mailPersonal service through mail Large choice of formatsLarge choice of formats Home delivery or pick up at PapicolorHome delivery

Swipe to the left

Zo creëer je pas een vrolijk Paasfeest!

Zo creëer je pas een vrolijk Paasfeest!
Door Marjolein van Dam 2 years ago 1143 keer bekeken Geen reacties

'Zo creëer je pas een vrolijk Paasfeest!'

Omdat iedereen een 'personal touch' waardeert ;)

Pasen... geen idee wat het verhaal erachter ook alweer was. Iets met een de wederopstanding van Jezus, geloof ik (wat een spontane woordspeling, totaal ongepland, echt!). Maar de gedachten die in mijn hoofd opborrelen, hebben meer te maken met chocolade eitjes die zo goed verstopt zijn dat we ze niet meer terug kunnen vinden. Een jaar later wel, maar de smeuïge details van die vondst zal ik achterwege laten. Waar ik ook aan denk, is het ritueel van de Paasbrunch. En hoe kun je die net even wat extra's geven?

Handlettering op een glas: altijd leuk!

Tijdens Pasen zou het zomaar kunnen dat je gezellig bij elkaar komt. Misschien wel voor een brunch of een Paasontbijt. Hoe dan ook, er zijn altijd wel glazen nodig waar uit gedronken kan worden (van jus d'orange tot misschien wel een advocaatje, verzin iets leuks!). Dus! Maak er iets persoonlijks van; hét succes voor een vrolijk Paasfeest. Het volgende heb je nodig:

  • een set pennen met permanente (metallic) inkt voor op gladde oppervlaktes
  • een glas (én een ik-noem-het-maar-even een 'proefglas'; dat kan van alles zijn, maar het is raadzaam de pennen eerst op een proefglas te proberen voordat je voor het 'echie' gaat)
  • een super handig schetsboekje waarin je eerst je idee vormgeeft
  • een setje van drie fijne fineliners heb ik altijd bij de hand, om bijvoorbeeld de schets te maken


Klaar voor de start?

Je gaat iedereen verassen met een persoonlijk glas, hoe leuk is dat? De onderstaande 3 stappen zijn essentieel:

1. Zorg ervoor dat het glas ontvet is voordat je erop gaat handletteren. Ikzelf gebruik de multi ontvetter van een bekende drogisterij (in een spuitflacon).

2. Maak eerst een schets op papier.

3. Schudden, schudden, schudden. Nee, niet je billen (hoewel dat mag natuurlijk ook), maar de pennen. Goede armspieren gekweekt? Dan kun je de witte punt van de pen op het 'proefglas' induwen totdat je ziet dat de inkt erin loopt. Dat is het moment om te stoppen. Je zult tijdens het schrijven op glas merken dat wanneer de inkttoevoer minder wordt, je door wederom te schudden vaak verder vooruit kunt. Als je namelijk de punt te vaak induwt, loop je het risico dat er plotseling druppels inkt de pen verlaten, en dat is natuurlijk zonde!


Af!

Alleen al het idee om iets te maken waar je mensen blij mee kunt maken, maakt mij enthousiast. Dan kan ik er volledig in opgaan om iets moois te creëren. Maar terug naar de schets. Ben je er tevreden mee? Probeer dan eerst de pennen even op het proefglas en... GO!

Een glas versieren is een eitje!

Nu je de smaak te pakken hebt, is het verleidelijk om te veel versieringen toe te voegen. Mijn advies: less is more! Staat het belangrijkste (de naam natuurlijk) erop? En heb je het wat opgeleukt? Stop dan en wees tevreden. Een glas is doorzichtig, dus is het ook verstandig om je te beperken tot 1 kant...

De finishing touch

Wat wel een grappige toevoeging kan zijn, is een versiering op de poot. Tijdens het schilderen van al die eieren heb je vast leuke patroon ideeën ontwikkeld, dus probeer maar!

Fijne vrolijke & persoonlijke Paasdagen!

Marjolein van Lein in beeld