Paper that moves people.

Free shipping order under 50 euroGeen verzendkosten >€50,- excl. BTW Order before 16:00, next day at homeMa-Vr voor 16 uur besteld, volgende dag in huis Personal service through mailPersoonlijke service via mail Large choice of formatsRuime keus in formaten Home delivery or pick up at PapicolorThuisbezorgd of afhalen bij een verkooppunt


Handlettering

Handlettering

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 35

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 35

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Handlettering

Handlettering is helemaal van deze tijd! Je ziet het tegenwoordig dan ook steeds vaker en vaker opduiken. Bijvoorbeeld in de vorm van leuke inspirerende handlettering teksten op winkelruiten en krijtborden, zelfgemaakt kaartjes of ingelijst aan de muur. Handlettering vinden we echt helemaal geweldig. Deze veelal sierlijke quotes lijken het werk te zijn van een kunstenaar, maar niets is minder waar. Voor handlettering hoef je niet supercreatief te zijn of magische handen te hebben. Het is hip en iedereen kan het. Als gevolg daarvan staan er op social media allerlei afbeeldingen waarop, met behulp van handlettering, de mooiste quotes zijn geschreven in een prachtig handschrift.

Wat is handlettering?

Handlettering is een mengeling van tekenen en schrijven. Simpelweg kan er worden gesteld dat handlettering de kunst van het tekenen van letters is. Handlettering is daarmee anders dan bijvoorbeeld typografie, waarin je een lettertype zoekt en dan vervolgens iets print. Handlettering wordt daadwerkelijk met de hand gedaan en is dus geen print, maar echt een zelfgemaakte creatie. Tevens verschilt handlettering van kaligrafie. Dit komt doordat er bij handlettering andere materialen worden gebruikt en andere  technieken worden toegepast. Bij handlettering heeft men zeer veel vrijheid en het rmooiste aan deze techniek is dat het helemaal door jezelf gemaakt is.

Handlettering: Hoe doe je dat?

Handlettering is  voor iedereen toegankelijk  en dat maakt het juist zo leuk. Voor handlettering heb je namelijk eigenlijk met een pen en een potlood al genoeg om aan de slag te gaan. En daarnaast heb je uiteraard je eigen creativiteit, een goed voorbeeld of een klein beetje hulp nodig. Verder moet je precies kunnen werken en een beetje geduld hebben want handlettering is vooral veel proberen. Daarbij is het belangrijk om een beetje lef te tonen en uit je comfortzone te stappen door andere dingen te doen dan anderen.

Nieuwsgierig geraakt naar handlettering?

Ben je na het lezen van deze tekst ook enthousiast geworden over handlettering en kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Hierboven vind je ons assortiment van alle benodigdheden voor handlettering. Binnenkort gaan wij het assortiment handlettering producten zelfs uitbreiden.