Paper that moves people.
Swipe to the left

Je eigen posters maken met het DIY posterpakket van Carla Kamphuis!

Je eigen posters maken met het DIY posterpakket van Carla Kamphuis!
Door Claire van den Berg 6 years ago 9303 keer bekeken 1 comment

Als tiener had ik mijn hele kamer behangen met posters van mijn favoriete boyband. Nu, ruim 15 jaar later, heb ik geen enkele poster meer in huis. Toch vind ik het nog steeds leuk om tijdens vakanties alle poster displays door te bladeren in de plaatselijke souvenirwinkel of online te zoeken naar posters met een grappige tekst. Helaas heeft nog geen enkele poster de muur van mijn huis gehaald. Daarom ben ik enorm blij met de komst van het DIY posterpakket!

Het pakket openen gaat heel gemakkelijk aan de groene zijde. Het duurde even voordat ik dit door had (kan ook aan mij liggen), maar ik wilde jullie deze tip graag meegeven.

Wat is de inhoud van het posterpakket van Carla Kamphuis?
  • 6 A4 posters blanco van Oud Hollands papier
  • 1 set ophangplankjes
  • 6 x magneetset
  • 50 cm ophangdraad
  • gebruiksaanwijzing

Het pakket zit in een mooie verpakking, zodat alle inhoud ook netjes blijft als je het weer wilt opbergen.

Allereerst lees ik even de gebruiksaanwijzing met tips & tricks van Carla Kamphuis. Deze tips & tricks zijn hartstikke leuk als je een poster wilt maken met een Kerstthema. Er staat bijvoorbeeld in hoe je een patroon tekent op de letters, hoe je sneeuwvlokken tekent en hoe je kleuren kunt blenden.

Ik ga aan de slag met een eigen ontwerp en ik ga handletteren. Het papier is overigens ook heel erg geschikt om mee te brushletteren. Het papier is 120 gram en dus geschikt om op te schetsen én te gummen. Ik maak dan ook eerst een schets van mijn ontwerp.

Daarna trek ik de schets over met mijn Sakura Pigma Micron fineliners en gum ik de potloodlijnen uit. Vervolgens maak ik de poster verder af door de letters in te kleuren en schaduw te geven. Tot slot teken ik nog wat spatten om lege ruimtes een beetje op te vullen.

Dan is het tijd om de ophangplankjes en het draad te bevestigen. Gelukkig staat in de gebruiksaanwijzing goed beschreven hoe je dit moet doen. Om ervoor te zorgen dat je plankjes recht hangen heb ik de volgende tips:

  • Plak eerst 3 magneetjes op 1 plankje
  • Leg vervolgens op ieder magneetje een ander magneetje, zodat je zeker weet dat het goed aansluit
  • Haal de stickertjes van de magneetjes die bovenop liggen
  • Plak het plankje precies op het andere plankje
  • Als je ze nu uit elkaar haalt zitten er magneetjes op beide plankjes

De plankjes aan de onderkant van de poster heb ik op dezelfde manier bevestigd en dan is je zelfgemaakte poster klaar!

Ik hoop dat jullie ook zo enthousiast zijn geworden over dit pakket. Vind je het moeilijk om zelf een ontwerp te bedenken? Speciaal voor de Kerstdagen heeft Carla Kamphuis voorbedrukte posters ontworpen, welke je helemaal naar je eigen smaak kunt maken. Echt een aanrader!

Veel plezier!

Claire van den Berg @lettersbyberg

Anne Kolburg 6 years ago at 19:33
Hoi Claire, wat leuk om je blog te lezen. Echt een idee om eens uit te gaan proberen, die posters maken, heel tof!