Paper that moves people.
Swipe to the left

Met de kerstgedachte aan tafel

Met de kerstgedachte aan tafel
Door Marjolein van Dam 4 years ago 3495 keer bekeken Geen reacties

'Met de kerstgedachte aan tafel'

Kerstavond vier je met complimentjes

Toen ik de vraag kreeg om een blog te maken voor kerstavond en dan specifiek voor de tafelbekleding, schoot ik even in de stress. De mensen die mij kennen, weten dat ik geen keukenprinses ben en nooit vrijwillig thuis een etentje zou organiseren. De meest culinaire kerstavond bij ons thuis is met een pizza op de bank naar een kerstfilm kijken.

Aan tafel!

Dus stel je voor dat we deze kerstavond een aantal mensen uitnodigen om gezellig samen aan tafel te dineren. Uiteraard kunnen we de pizza aanhouden, maar wat glühwein erbij is misschien wel sfeervol. De gasten verwachten dan van een creatief persoon als ik ook een leuk extraatje op tafel. Maar wat? Daar moet ik even over nadenken terwijl ik in de trein zit met de volgende spulletjes;

* mijn geweldige schetsboekje zodat ik mijn ideeën meteen kwijt kan

* een setje van drie fijne fineliners in verschillende diktes (met archief inkt, zodat het vlekgevaar in een rijdende trein beperkt blijft;-)

* een gekleurde brushpen

* een labelblok met 3 voorgesneden maten en 3 kleuren papier

* de labelmaker van Paperfuel (met de stans voor ronde hoeken)

* drie chystaljelly pennen van Edding; goud, zilver en brons. Voor het extra feesteffect!

* een witte gelpen van Gelly Roll. Waarvan ik nummer 10 persoonlijk een mooier effect vind geven dan de lagere nummers.

De kerstgedachte vraagt om iets persoonlijks!

Ik zou Lein niet zijn als ik mijn gasten niet iets persoonlijks geef. Voor mij houdt Kerst in dat je de mensen om je heen wat aandacht geeft. En hoe kan dat aan tafel beter dan bij iedereen een complimentje neer te leggen! Je naam in mooie letters is altijd leuk en dan iets liefs. Het kan heel simpel zijn. Ik klieder wat ideeën in mijn schetsboekje.

"Three is a magic number"

Al het goede komt in drievoud. Dus gebruik ik de drie verschillende labels die in het blok zitten. Mijn gasten krijgen in ieder geval hun naam in mooie brushletters. Wat goudkleurige gel voor de versieringen maakt het extra feestelijk.


Dan het compliment. Die mag er uitspringen van mij, dus gebruik ik daarvoor het zwarte label met de witte gelpen. Ik eindig met een wens voor deze kerstavond op het bruine papier. Om de tekst nog meer naar voren te laten komen heb ik wit papier gebruikt en deze plak ik op de bruine ondergrond.

Geniet!

Ik wens iedereen een geweldig fijne kerstavond met aandacht voor elkaar! Zonder schermpjes, maar met veel complimentjes :-D

Lieve kerstgroetjes,

Marjolein van Lein in beeld