Paper that moves people.
Swipe to the left

Papiermaakset A4/A5-papierscheppen-DIY

Papiermaakset A4/A5-papierscheppen-DIY
Door Diecke van de Wetering 3 years ago 7504 keer bekeken Geen reacties

Papiermaak set A4/ A5

Inhoud: deksel en kader – 2 vilt doeken – cellulose (voor het oplossen in water)

Hierbij een korte instructies over het maken van papier.

Voor het maken van papier heb je veel water nodig in een bak en cellulose.

Belangrijkste stappen voor het maken van papier:

* Het maken van de papier : Neem de cellulose, scheur ze in kleine stukjes en laat ze weken in voldoende lauw water, roer het dan tot een dikke massa.

* Papier maken: Gebruik het gaas om het papier uit te scheppen. De dikke massa moet in het binnen frame worden gegoten. Laat het overtollige water door het gaas terug in een bak of emmer druppelen. (Hieronder zie je een foto van iemand die er gekleurd oud papier bij toe heeft gevoegd om een kleur te creëren).

* Het verwijderen van het ruwe papier: Til het buitenframe op en plaats een vilt doek op het papier in het binnen frame. Draai nu het binnen frame ondersteboven en plaats het op een tafel. Til het frame na persen op door op het gaas te drukken zodat het ruwe papier op het doek op tafel blijft liggen.

(Hieronder zie je een foto van iemand die er gekleurd oud papier bij toe heeft gevoegd om een kleur te creëren).

* Zeef: Leg de tweede vilt doek op de bovenkant van het papier. Nu droog je het papier door op de vilt doek te drukken. U kunt een pers of gewichten gebruiken om zoveel mogelijk water uit te persen. Deze werkzaamheden wordt ook wel ‘’zeef’’ genoemd, wat de hoofdgedachte is van het papier maken.

* Persen en drogen: Haal na het drogen het papier van de vilt doek, leg het op een vlakke ondergrond en laat het verder drogen. Voordat het papier helemaal droog is, wordt het nog een keer geperst. Als het eenmaal volledig is gedroogd, kan het worden afgeplat met een normaal strijkijzer.