Paper that moves people.
Swipe to the left

Versier je feestje met je zelfgemaakte feestdecoratie!

Versier je feestje met je zelfgemaakte feestdecoratie!
Door Claire van den Berg 2 years ago 2693 keer bekeken 1 comment

Feestjes, ik hou ervan! Gezellig met familie en- of vrienden lachen, dansen, lekker eten en een drankje drinken. Hoe leuk is het dan om deze mooie momenten vast te leggen op camera?! In deze blog laat ik jullie zien hoe je zelf leuke party props maakt, om zo je herinneringen nog feestelijker te maken.

Om de party props te maken heb je uiteraard papier nodig. Ik heb wat dikker papier gebruikt, zodat je props niet snel scheuren of kapot gaan. Ik heb wit, zwart en kraftpapier gebruikt. Dit papier komt uit het A5 oefenblok -Creative Lettering- van Studio Suikerzoet en uit het A6 oefenblok handlettering van Paperfuel, welke verkrijgbaar zijn op https://www.papicolor.com/hobby-diy/handlettering/handlettering-oefenblok.html. Het is natuurlijk ook hartstikke leuk om props van gekleurd papier te maken, wees creatief!

Ik ben begonnen met het schetsen van verschillende ideeën voor mijn props op papier. Dit heb ik gedaan om een beeld te krijgen van de verschillende props en welke ik daadwerkelijk wil gaan uitwerken. Ik heb van alles geprobeerd, van tekstballonnen tot snorretjes. Hier heb ik uiteindelijk een selectie van gemaakt.

Tekstballonnen

Tekstballonnen kunnen natuurlijk niet ontbreken tussen je party props. Om het makkelijk te maken, heb ik eerst de woorden van de tekstballonnen geschetst op het papier. Maak de woorden niet te klein, want ze moeten natuurlijk goed leesbaar zijn. Vervolgens heb ik de contouren van de tekstballon eromheen geschetst. Uiteraard is het leuk om verschillende vormen en lettertypes te gebruiken voor de variatie van de tekstballonnen. Als de schets helemaal naar je zin is, kun je de tekst gaan overtrekken met een pen. Vervolgens gum je de potloodlijnen onder de tekst uit en knip je de ballon netjes uit in de vorm die je geschetst hebt. Tot slot kun je de tekst en de ballon helemaal naar eigen smaak versieren.

Ik vond het ook leuk om een combinatie te maken van twee tekstballonnen die bij elkaar horen.
In de ene tekstballon schrijf je bijvoorbeeld: “Waar is dat feestje?” en in de andere “Hier is dat feestje”. Deze ballonnen heb ik in dezelfde vorm geknipt, maar wel van ander papier. Door de woorden ‘is’ en ‘dat’ in hetzelfde lettertype te schrijven creëer je toch een eenheid.

Brillen, hoedjes en andere attributen

Natuurlijk is het hartstikke leuk om andere props te maken zoals brillen en hoedjes. Alle vormen heb ik, evenals de testballonnen, eerst geschetst met potlood. Vervolgens versierd, ingekleurd en uitgeknipt. Ik heb veel gebruik gemaakt van de combinatie zwart, wit en goud.

Ten slotte kun je de stokjes bevestigen. Ik heb gekozen voor satéprikkers, omdat ik deze toevallig in huis had. Rietjes of iets dergelijks kan natuurlijk ook! Ik plak de stokjes aan de achterkant vast met een stukje tape en klaar zijn je party props!

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om aan de slag te gaan met deze ideeën. Het is gewoon al een feest om te maken.

Enjoy!

Claire van den Berg


Lifestyle Mommy's ~ Linda 2 years ago at 21:52
Wat ontzettend leuk zeg, heel mooi gedaan