Paper that moves people.

Order before 16:00, next day at home Voor 16.00 uur besteld = de volgende dag in huis. Mits het artikel voorradig is.  

Personal service through mailPersoonlijke service Large choice of formatsRuime keus in formaten Home delivery or pick up at PapicolorThuisbezorgd of bij een verkooppunt 

Free shipping order under 50 euroFree shipping above €50,- Order before 16:00, next day at homeOrder before 16:00, dispatched at same day Personal service through mailPersonal service through mail Large choice of formatsLarge choice of formats Home delivery or pick up at PapicolorHome delivery

Swipe to the left

Halloween raamtekeningen met Aukelien!

Halloween raamtekeningen met Aukelien!
Door Aukelien Poelsema 2 years ago 2691 keer bekeken Geen reacties

Mijn beurt voor het schrijven van een blog. Én wat voor één: Halloween!

Eerlijk gezegd, dacht ik toen ik het las: o jee, ze hebben nu echt de verkeerde persoon bij het verkeerde onderwerp. Want eigenlijk vind ik Halloween niet zo leuk. Ik houd ook niet van horrorfilms en spookhuizen. Brrr, je kan me er mee op de loop jagen, zoals we dat zeggen hier in Drenthe.

Waar ik wel ontzettend van houd zijn patronen, en laat een spinnenweb nou een patroon hebben; tadaa! Ook vind ik raamtekenen tof om te doen! Hier in mijn dorp hebben we een heel leuke Readshop met enthousiaste eigenaren die me hun etalageruit ook al eens eerder geleend hadden en dat mocht nu weer!

Raamtekenen is natuurlijk geweldig op etalageruiten, in de horeca, maar natuurlijk ook bij je thuis. Een mooie herfsttekening met leuke tekst, een welkom aan Sint en Piet, een vrolijke kerst- en nieuwjaarsgroet, jullie namen bij de voordeur of misschien is er wel een baby'tje geboren in je buurt of een huwelijk, je kunt er alle kanten mee op!

Het leuke is dat de Raamtekenweken van edding er weer aan komen (van 13 november tot 22 december).

Voor de raamtekening die ik gemaakt heb, heb ik de edding chalkmarker (4095) gebruikt. Ze schrijven erg fijn en je wast het ook weer makkelijk van de ramen wanneer je een andere tekst wilt schrijven.

De edding stiften zijn te bestellen bij Papicolor.

Hoe ga je van start en wat heb je nodig?

Ik ben begonnen met een schets, gewoon op een a4tje.


Deze heb ik later getekend op de grootte zoals ik het op het raam wil tekenen.


De tekening heb ik op de buitenkant van het raam geplakt (met de achterkant op het raam, zodat je de tekst aan de binnenkant in spiegelbeeld hebt) omdat ik aan de binnenkant wil schrijven. Op deze manier regent het er niet af en beschadigd het ook niet. Wanneer je raam niet nat wordt, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om op de buitenkant te schrijven, dan plak je je voorbeeld uiteraard aan de binnenkant op je ramen.

Dan kan het feest beginnen!

Je gaat de tekst overtrekken. Zorg wel even voor schone, vetvrije ramen. Ik doe een handschoen aan mijn schrijfhand in verband met afdrukken van mijn hand en het is wat makkelijker schrijven.


Even goed kijken hoe je schrijft, voordat je over je verse inkt heen gaat. Van links naar rechts. Wat me ook opgevallen is, is dat het handig is om 1 oog dicht te doen, anders zie je alles dubbel. En als er iemand terug knipoogt..Gezellig toch.

In verband met vlekken lijkt het me ook prettig om meteen schaduwlijnen en dergelijke aan te brengen. Het is misschien handig om daar bij je eerste schets al over na te denken. Daarna wat stijlelementen aanbrengen en klaar is je mooie blikvanger op de etalageruit, voordeurraam etc.

En zo wordt Halloween toch nog leuk! Heel veel plezier en vergeet niet om mee te doen met de #raamtekenweken!

Tot letters! Aukelien Poelsema