Paper that moves people.
Swipe to the left

Handletteren op het zwarte Cardboard Canvas!

Handletteren op het zwarte Cardboard Canvas!
Door Yvonne Doornebosch 5 years ago 4266 keer bekeken Geen reacties

Word jij ook altijd zo enthousiast van zwart papier? Of ben jij juist iemand die het lastig vindt om iets moois te maken op zwart papier? Eigenlijk kun je op zwart papier net zoveel doen als op wit papier! Papicolor heeft nu het Cardboard Canvas ook in het zwart! Hoe leuk… je eigen kunstwerk aan de muur, dat wil toch iedereen!

Ik laat je zien hoe je je eigen ontwerp kunt maken op een zwart canvas schilderij met de afmeting 20x20x3cm. Je kunt op dit karton werken met bijvoorbeeld dekkende ecoline, gouache verf of metallic inkten.

Tip: Wil je eerst nog oefenen voordat je écht begint, gebruik dan het zwarte papier van de collectie PapiArt.

Mijn Passie is brushletteren! Ik heb het verwerkt in het canvas met de tekst “FOLLOW YOUR PASSION” . In de cirkels zie je de basislijnen terug van de brushletters. Je kent het misschien wel: dunne lijnen naar boven en dikke lijnen weer naar beneden.

Wat heb je nodig:

Ik heb gekozen om te werken met de koperkleurige pen van Pentel Touch. Daarbij de witte gellyroll 0.8 van Sakura en de Metallic roze brushpen van de Karin PRO Markers. Deze kleuren passen mooi bij de washi tape die ontworpen is door Gouden Lijntjes. De glanzende koperkleurige cirkels zijn gemaakt met de ronde pons van Paperfuel.

Zoals je ziet heb ik op de achterkant van het canvas enkele kleuren uitgeprobeerd om zo te testen welke ik het mooist vind. Hierbij heb ik pennen van Pentel Touch, Karin Pro Markers en Posca stiften geprobeerd. Deze zijn allemaal dekkend op een zwarte ondergrond. Ecoline en Watercolor paints zijn ook dekkend op het zwarte canvas!

De randen heb ik versierd met de washi tape. Dit blijft heel goed zitten. Wanneer je washi tape gebruikt om recht te schrijven, dan kan dat ook prima. De tape is makkelijk te verwijderen! De lineaal gebruik ik hier om de cirkels recht onder elkaar te krijgen met overal evenveel tussenruimte.

Hieronder zie je een Karin Metallic Marker. Ik kleur wat in het mengbakje en ga er vervolgens met een nat kwastje overheen. Je krijgt dan hetzelfde effect als met ecoline! Superleuk om dus mee te gaan spatten en circels mee in te kleuren!

Ik heb de witte stippen gemaakt met witte ecoline en de paarse en roze stippen gemaakt met de Karin Markers.


Met de koperkleurige pen heb ik de cirkels overgetrokken.

Tip: wacht tot de spetters droog zijn en werk dan pas verder!


Zoals je hieronder ziet heb ik diverse vormen gebruikt. De lijnen naar boven zijn dun, de lijnen naar beneden zijn dikker. Met de witte pen heb ik ‘schaduwlijnen’ gemaakt. Deze komen het mooiste uit wanneer je ze aan de rechterzijde tekent van je vormen en letters.


Hieronder kun je goed zien d.m.v. Faux calligraphy dat je met een dunne punt ook brushletters kunt maken en hierbij ook een leuk effect kan krijgen door het te accentueren met een witte pen.

Zo zie je maar hoe leuk het is om te werken op een zwarte ondergrond! Ik heb in onze bijkeuken een leuke plek gevonden om dit canvas neer te hangen!

Heel veel plezier

&

FOLLOW YOUR PASSION!!

Yvonne Doornebosch

LTTRS B YVNN