Paper that moves people.
Swipe to the left

Review ProDesign papier

Review ProDesign papier
Door Amanda de Noord 3 years ago 1928 keer bekeken Geen reacties

Wanneer je begint met handlettering en/of brushlettering loop je al snel tegen de volgende vraag aan: 'Welk papier kan ik het beste gebruiken voor mijn hand- en brushletter creaties?' Ik ben ook altijd op zoek naar papier waarmee ik de mooiste resultaten kan behalen en wat het beste is voor het behoud van mijn (brush)pennen.

Carla Kamphuis (o.a van het boek 'Brushlettering voor iedereen') is ook lang op zoek geweest naar het juiste papier. Na veel papier te hebben getest heeft ze in samenwerking met Papicolor nu haar favoriete oefenpapier uitgebracht: ProDesign Oefenpapier.
Het oefenpapier is uitgebracht in 2 verschillende diktes: 120 grams en 220 grams. Daarnaast zijn er verschillende verpakkingen die variëren van 5 stuks tot 50 stuks.
Als echte hand-en brushletteraar heb ik het papier voor jullie getest.


Glad papier

Het eerst wat mij opviel was dat het papier vrij glad is, een mooie glans heeft en echt mooi wit is. Zowel het 120 grams als het 220 grams papier voelen erg fijn aan. Met het 220 grams oefenpapier en de Paperfuel pons labelmaker heb ik een label gemaakt. Eerst heb ik een aantal potloodlijntjes neergezet voor de verhoudingen. Wat ik erg fijn vind aan het papier is dat je potloodjeslijntjes ontzettend makkelijk uitgumt. Het wil namelijk wel eens gebeuren dat je de potloodjeslijntjes niet meer goed wegkrijgt; iets wat met dit papier absoluut niet het geval is. Met de Micron fineliner 0.3 en edding brushpen 85 heb ik tekst aangebracht. De punt van de brushpen glijdt lekker over het papier wat erg fijn werkt. De kleuren blijven mooi en de inkt loopt niet uit. Het werken met een zwarte fineliner op het ProDesign papier is erg fijn. Doordat het papier wat gladder is schrijft het heel erg lekker met een fineliner. Het zwart blijft echt zwart en wordt niet dof. Ik ben erg tevreden met het resultaat van mijn label.

Wil jij beginnen met hand- en brushlettering of ben je al begonnen, maar ben je nog op zoek naar juist papier? Stop dan met zoeken! Het ProDesign oefenpapier is perfect papier om al je skills op te oefenen en om de mooiste creaties mee te maken.

De prijzen voor het papier variëren van €1,19 tot €3,75, afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid van het papier. Het ProDesign papier is mooi, werkt fijn en is tegelijkertijd betaalbaar. Een absolute aanrader!