Paper that moves people.

Order before 16:00, next day at home Voor 16.00 uur besteld = de volgende dag in huis. Mits het artikel voorradig is.  

Personal service through mailPersoonlijke service Large choice of formatsRuime keus in formaten Home delivery or pick up at PapicolorThuisbezorgd of bij een verkooppunt 

Free shipping order under 50 euroFree shipping above €50,- Order before 16:00, next day at homeOrder before 16:00, dispatched at same day Personal service through mailPersonal service through mail Large choice of formatsLarge choice of formats Home delivery or pick up at PapicolorHome delivery

Swipe to the left

Tekenen met Ecoline!

Tekenen met Ecoline!
Door Sigrid Claasz Coockson 2 years ago 9832 keer bekeken Geen reacties

Hebben jullie die kleuren van de Ecoline al gezien? Ik word altijd helemaal blij van de mooie kleuren. Intussen zijn er al 58 transparante kleuren en 2 dekkende kleuren (wit en goud) verkrijgbaar. De kleuren van Ecoline staan bekend om hun helderheid. Vandaar dat ik deze kleuren wil gebruiken bij het maken van deze zonsondergang.

Ik ga een achtergrond maken van Ecoline, waarbij de kleuren mooi in elkaar overlopen. Op de voorgrond komt een zwart silhouet die er dan vanaf knalt.

Ik ga jullie stap voor stap meenemen in het maken van deze tekening.

Benodigdheden:

  • Ecoline in verschillende kleuren. Ik heb gekozen voor de kleuren 201, 237, 311 en 548.
  • Mengpalet
  • 2 glazen met water om je kwasten schoon te maken
  • aquarelpapier
  • washitape
  • een kwast (minimaal maat 6)
  • Fineliner edding

Om te zorgen dat je papier niet teveel gaat bobbelen tijdens het werken met de Ecoline, heb ik deze met washitape vastgeplakt op mijn werkoppervlak.


Ik heb de Ecoline met een pipetje in een mengpalet gedaan, waardoor voorkomen wordt dat je met een vieze kwast in je potje Ecoline gaat dippen.

Nu heb je twee opties. Je kunt je papier alvast nat maken met gewoon water. Dit zorgt ervoor dat je papier al iets verzadigd is en het in elkaar over laten lopen van de kleuren makkelijker gaat. Of je kiest ervoor om gewoon op het droge papier te beginnen. Ik vind dat zelf prettiger werken bij de achtergrond die ik nu ga maken, omdat de kleuren dan lekker fel blijven. Doordat ik de achtergrond nu ga verzadigen met de Ecoline, zonder het verdunnende effect van het water, blijven de kleuren feller. Om te zorgen dat de kleuren wel in elkaar blijven overlopen, moet je zorgen dat je Ecoline niet opdroogt. Hierdoor moet je wel snel werken. Als je eenmaal van start gaat, moet je doorwerken, om te zorgen dat je Ecoline niet opdroogt, waardoor je mooie overgangen krijgt.

Als je een galaxy gaat maken, waarbij je op verschillende gebieden tegelijkertijd werkt, dan is een natte achtergrond prettiger. Je hebt anders de kans dat je harde lijnen bij de overgangen gaat zien in je werk.

Ik begin met de gele kleur 201. Ik werk van onder naar boven. Ik maak een stuk van zo’n 7 cm helemaal geel. Zorg dat je niet te zuinig werkt, gebruik lekker veel Ecoline. Vervolgens ga ik verder met oranje, nummer 237. Ik maak mijn kwast niet schoon. Er zit dus zowel nieuwe oranje Ecoline op als nog wat oude gele Ecoline. Dit zorgt voor een soepelere overgang. Hiervoor begin ik in het bovenste stukje van de natte gele laag. Doordat de Ecoline nog nat is, lopen de kleuren in elkaar over. Ik verf hiervandaan een stukje oranje naar boven toe.

Als de kleuren geel en oranje niet goed in elkaar overlopen, kun je dit een beetje bijwerken. Gebruik hiervoor altijd de lichtste kleur Ecoline. In mijn geval dus de gele.

Als je genoeg oranje hebt, ga je over op de rode Ecoline. Deze heb ik tot bijna bovenaan het papier gedaan. Ik heb hier 3 cm wit papier overgelaten. Bovenin start ik nu niet in het rode, maar bovenaan op het papier. Ook ga ik eerst met een kwast met alleen maar paarse Ecoline aan het werk. Ik werk snel naar beneden toe, zodat de rode kleur en de paarse kleur nog in elkaar kunnen overlopen. Mijn keuze om het zo te doen, is dat de paarse kleur dan mooi helder blijft.

Nu kun je kijken of je tevreden bent met je overgangen. Als je niet tevreden bent, kun je dit nog bijwerken. Mijn tip is dan om weer te beginnen met de lichtste kleur.Nu moet je het papier goed laten drogen. Dit kan wel even duren, dus pak gerust even een kopje thee of ga wat anders doen.


Ik heb gekozen voor een tropisch silhouet. Je kunt eerst op een apart papier je schets maken, zodat je niet steeds hoeft te gummen op je Ecoline achtergrond. Als je tevreden bent, kun je je tekening op de achtergrond zetten. Ik heb de tekening gemaakt met de Ecoline fineliners van edding. Het inkleuren kun je doen met de zwarte brushpen van edding. Dat schiet namelijk lekker op.

Het resultaat ziet er als volgt uit:

Sigrid Claasz Coockson